Manoeuvreren motorboot

Manoeuveren motorboot

Manoeuvreren motorboot

Een drukke sluis passeren of op de motor manoeuvreren in een haven met windkracht vier, vijf of meer? Bij een zwakke of matige wind kost het u misschien geen moeite, maar is meer wind leuk en ontspannen?
Met een aantal op maat gesneden vaarlessen krijgt u het manoeuvreren pas echt onder de knie! Door 2 tot 4 lessen te volgen krijgt u absoluut meer vaarplezier en zelfvertrouwen! U leert o.a. met een voor- en achterspring aan hogerwal of lagerwal aankomen en afvaren. Ook het achteruitvaren met wieleffect / schroefeffect, keren in een nauwe ruimte en het boxvaren komen aan de orde. Ook voor de gevorderde watersporters zijn deze manoeuvreerlessen een welkome aanvulling! Oefening baart kunst, u wilt immers niet aan lager wal raken.
In deze lessen wordt o.a. de nadruk gelegd op de link tussen theorie en praktijk, de communicatie tussen schipper en bemanning en de veiligheid aan boord. Hoe vaak gebeurt het niet dat door misverstanden, gebrek aan kennis of training u weer op goed geluk een sluis of haven binnenvaart zonder te weten hoe de links- of rechtsdraaiende schroef werkt of gebruikt kan worden? Door met meerdere personen te lessen kan uitstekend van elkaar geleerd worden! Bovendien wordt door het rouleren van de taken ook het begrip voor en de communicatie met elkaar verbeterd!
De lessen worden bij voorkeur gegeven op uw eigen schip in uw eigen vertrouwde jachthaven op locatie. Wij geven o.a. op locatie les in de provincie Noord-Holland, Flevoland en Friesland. Lessen worden gegeven aan 1 tot en met 4 personen. Havens waar wij o.a. les hebben gegeven zijn: Enkhuizen, Medemblik, Andijk, Den Oever, Den Helder, Texel, Vlieland, Terschelling, Harlingen, Makkum, Stavoren, Lemmer, Kampen, Zeewolde, Lelystad, Naarden, Muiderzand, Muiden, Amsterdam, Durgerdam, Monnickendam, Edam, Volendam, Hoorn.