Navigatie tochten

navigatie tochten

Navigatie tochten

Zeilt of vaart u al langer op de binnenwateren (KVB1) en wilt u wel eens de stap naar de ruime wateren maken zoals het Markermeer, IJsselmeer, Zeeuwse stromen of de Waddenzee (KVB2) dan kan Hoevers Maritiem u ook daarbij van dienst zijn.
De navigatie staat centraal en hierbij wordt in ingegaan op de klassieke en / of moderne navigatie. Hierbij kunnen de volgende onderdelen getraind worden, afhankelijk van het aantal afgenomen lesblokken / vaardagen:
KLASSIEKE NAVIGATIE
  1. Het navigeren op kaart en kompas
  2. Het varen op gegist bestek
  3. Het bepalen van posities m.b.v. handpeilkompas
  4. Het zoeken van de meest geschikte uitwijkhaven
  5. Gispositie bepalen d.m.v. peilingslijn en loding
MODERNE NAVIGATIE / COMMUNICATIE
  1. Waypoints invoeren GPS
  2. Routeplan opstellen GPS
  3. WinGPS laptopnavigatie
  4. Marifoon / DSC gebruik
  5. AIS informatie gebruiken
Voor deze verdieping modules op eigen schip komt de Kajuitjacht instructeur naar u toe op locatie. Dat kan in een van de havens rondom het Markermeer of IJsselmeer zijn: provincie Noord-Holland, Friesland of Flevoland. Het aantal cursisten aan boord voor deze trainingen is maximaal 4 personen.
Deze navigatietrainingen zijn zeer geschikt als voorbereiding voor het zelfstandig varen op ruim binnenwater en getijdenwateren. Tevens is dit de basis voor meerdaagse tochten en zeilvakanties op de Middellandse zee zoals flottielje zeilen of bare-boat varen in Griekenland, Turkije of Kroatie waar wij ervaring mee hebben!